Van strategie naar operatie.

Inpaqts D-TIME helpt bij het vertalen van de strategie naar uitvoering.

Onze geintegreerde toolset voor Diagnose, Interventie en Monitoring is ontworpen om innovatieprocessen zoals de digitale transformatie en energietransitie te ondersteunen. Daarbij worden de ‘harde’ aspecten van de organisatie als financien, bedrijfsprocessen, protocollen en organisatie structuur verrijkt met de ‘softe’ aspecten van de organisatie zoals leiderschapsstijl, cultuur en informele structuur.

Diagnose

De diagnose van de bestaande situatie wordt gedaan met zoveel mogelijk relevante stakeholders in een stakeholder alignment proces waarin we proberen de stakeholders op een lijn te brengen wat betreft de visie ‘waar staan we’ en ‘waar willen we naartoe’.

Interventie

In de interventie fase wordt bekeken welke interventies het meest geschikt zijn om de belangrijkste bottlenecks op te lossen. De tools ondersteunen bij het bepalen van de impact van bottlenecks en het selecteren van de meest geschikte interventies op basis van business cases.

Monitoring

De uitkomsten van de interventie fase worden vastgelegd in OGSM projectplannen en roadmaps ten behoeve van de uitvoering. Voor het monitoren van de voortgang wordt een dashboard ingericht met de kpi’s die het meest veelzeggend zijn.

Onze aanpak

De workflow voor het uitvoeren van de strategie ligt vast. Hierbinnen zijn alle tools flexibel te kiezen en toe te passen. De diagnose start bij de visie en de strategie en richt zich vervolgens op zowel de ‘harde’ bedrijfsmatige kant als op de ‘softe’ menselijke kant. Voor beide kanten zijn tal van tools aanwezig waardoor in iedere situatie de belangrijkste analyses kunnen worden uitgevoerd. Het identificeren en oplossen van de belangrijkste bottlenecks is voor alle cruciale terreinen – zoals technologie en HR – en bedrijfsprocessen mogelijk. Voor het selecteren van de meest geschikte interventie kunnen een kosten-batenanalyse en een scenarioanalyse worden gedaan. Na afloop van deze fase ligt er een veranderplan, een businesscase en projectplannen. Het monitoren van de voortgang wordt mogelijk gemaakt door een dashboard dat is ingericht met de meest relevante kpi’s. Voortschrijdend inzicht kan aanleiding zijn tot de start van een nieuwe interventie cyclus.  

Toolset

 

Diagnose

Digital readiness assessments

Business model swot

Financial Capital analyse

Social capital analyse

Interventie

Impact analyse

Kosten-Baten Analyse

Scenario analyse

Objectives Goals Strategies Measures

Monitoring

KPI's

Dashboard

Planning

Hyperlearning met AI ondersteunde tools

Het leervermogen van organisaties wordt verhoogd door het koppelen van 4 leerloops: organisationeel leren, persoonlijk leren, machine learning en wetenschappelijk leren. Er is sprake van hyperlearning als machine learning en ‘gewoon’ leren elkaar aanvullen en niet twee gescheiden werelden blijven. A fool with a tool is still a fool. Onze tools zijn geen blackbox, maar uitgerust met Augmented Intelligence.  ‘Augmented Intelligence is a human-centered partnership model of people and AI working together to enhance cognitive performance. This includes learning, decision making and new experiences’ (definitie van Gartner). Daarbij is Augmented Intelligence bijzonder bruikbaar voor onderwerpen die aan verandering onderhevig zijn, zoals het gedrag van klanten, medewerkers en andere organisaties.
Verified by MonsterInsights